Mennyire vagy elégedett azzal amivel foglalkozol?

2019.09.07

Érezted már, hogy a munkahelyedre belépve olyan, mintha csak egy aknamezőn sétálnál?

Vannak-e olyan kollégáid, akikkel kényelmetlen az egységközösség kialakítása?

A munkatársaidra az a jellemző, hogy hárítják a felelősséget magukról a kényes ügyekben, helyette mindig találnak valakit, akire ujjal lehet mutogatni és a problémák fő okozójának lehet kikiáltani. Emiatt senkiben sem bízhatsz igazán, mivel nem tudod, ki az, aki ellenség és ki az, aki barát. Ha folyton reakcióba lépsz azzal a személlyel, aki irritál, esetleg gyakran töprengsz azon, hogy mi lehet vele a probléma, azzal pont azt éred el, amit ő szeretne: vele foglalkozol.

Milyen lenne, ha könnyedséget kérnél az összes kapcsolatodban - még a mérgező kollégákkal is? Mi lenne, ha az összes kapcsolatod hozzájárulás lenne az életedhez és a létezésedhez?Tudd, hogy lehetséges a könnyedség és az öröm a kapcsolatokban is, ahol te magad vagy a legfontosabb alkotóelem.

Az általad vágyott változás megteremtése veled kezdődik. A változás megteremtéséhez remek indítás, ha elengeded a kikövetkeztetéseidet önmagaddal, a másik személlyel, a munkaadóddal és minden mással kapcsolatban!

Figyelj a gondolataidra, és ne kezdj el ítéleteket, nézőpontokat, kikövetkeztetéseket gyártani, hanem helyette tereld őket a megfelelő irányba, azaz nagyon messzire a szóban forgó személytől. Ne vedd a szádra az illetőt, és ne taglald, hogy miért éppen ő a főnök kedvence. Mi lenne, ha teljesen levennéd a fókuszod róla, és inkább arra figyelnél, hogy a lehető legjobban teljesíts a munkahelyeden? Hajlandó lennél-e kialakítani tudatos kapcsolatokat a munkahelyeden is?

Ennek megváltoztatásához, így az összes eddigi kikövetkeztetésed elengedéséhez van egy nagyszerű eszköz, amit használhatsz: az érdekes nézőpont. Minden egyes alkalommal, amikor észreveszed a következtetésedet, mondd azt, hogy: "Ez egy érdekes nézőpont, van egy ilyen nézőpontom." Ismételd el ezt annyiszor, amíg könnyedséget nem érzékelsz az adott dologgal kapcsolatban.

Ha ezt megteszed, akkor az történik, hogy minden, olyan dolog, amiről eldöntötted, hogy az "úgy" van, az többé már nem lesz több mint egy érdekes nézőpont.

Ne a miértekre keresd a választ, azért, hogy meglegyen a megfelelő nézőpontod. A válaszaid mindig beszilárdítanak, bezárják az új lehetőségeket, és megállítják a teremtésedet. Mi lenne, ha kérdéseket tennél fel a nézőpontgyártás helyett? Mi van, ha már a kérdés feltevésekor elkezdhet változni az energia?

Egy kérdés, amit feltehetsz: "Mi más is lehetséges?" Egész nap kérdezd ezt, mindennel kapcsolatban. Bármi is történik napközben, tedd fel ezt a kérdést. A másik kérdés a "Hogyan lehetne ez ennél is jobb?" - ezt is mindennel kapcsolatban tedd meg! Amikor ezt a kérdést használod, minden helyzet, a jó, a rossz és a csúf is javulni fog. Mi mást választhatok itt, ami még soha nem jutott eszembe? Mi a jó, helyes, megfelelő ebben, amit nem veszek észre?

Az ítéletgyártással falakat építesz, ezzel mindent kizársz és elkülönülsz. A hála az, amivel le tudod dönteni ezeket a falakat. Mi az, amiért hálás vagy az életedben jelenlévő emberekkel kapcsolatban? Mi az, amiért hálás vagy azoknak, akikkel együtt dolgozol? Mi az, amit megköszönhetnél nekik?

Az ítélet megöli a kapcsolatot. A hála pedig megsemmisíti az ítéletet. Amikor a hálát választod, a kapcsolat energiája megváltozik, és új lehetőségek jelennek meg. Olyan lehetőségek, amiket eddig még csak fontolóra sem vettél.

Hajlandó vagy-e ezt választani? Hajlandó vagy-e azt választani, hogy elengeded az ítéleteidet, nézőpontjaidat, kikövetkeztetéseidet? Hajlandó vagy-e kérdezni és a "Mi más is lehetséges" varázslatában létezni? Hajlandó vagy-e a hálát választani?

A választásod és a kérdéseid ajtót nyithatnak az összes lehetőségnek és olyan kapcsolatokat hozhatnak létre, amelyek sokkal nagyszerűbb hozzájárulások lehetnek számodra, mint amit el tudsz képzelni.Mi lenne, ha a könnyedség és az öröm lehetséges lenne, a kapcsolataidban bármi történjék is?