Kinek az elismerésére vágysz?

2020.07.26

Hányszor vársz arra, hogy valaki megmutassa neked, hogy milyen nagyszerű vagy, hogy fontos vagy, hogy szerethető vagy, hogy szükség van rád, mielőtt még te hajlandó lennél elköteleződni önmagad mellett? 

Mi az, amit te szeretnél? Mi az, amit te kérsz? Hol vagy te magad ebben a történetben, ebben a kérdésben?

Amikor a kéréseden kívül helyezed magad, akkor mindig azt várod, hogy majd más megmutatja neked mi a tuti számodra. Hajlandó lennél-e éber lenni arra, amit te szeretnél, és ezt kérni, valamint arra is, hogy ez a kérés mit teremtene neked akár már holnap, vagy 2 év múlva? Hajlandó vagy-e éber lenni arra, amit te kérsz? Hajlandó lennél-e önmagadat választani, és elköteleződni, amellett amit te kérsz? Mi más lehetséges, az életeddel, az üzleteddel, a kapcsolataiddal, ha elköteleződsz, amellett amit te szeretnél?

Ha nem kívülről néznéd az életed, - és azt mondod, hogy majd ha lesz kapcsolatom, majd ha megváltozik a párom, majd ha átalakul a testem, esetleg több pénzem lesz, akkor majd elköteleződöm az életemhez - mit teremtene neked? Hajlandó lennél-e feladni azt, hogy arra vársz, hogy valaki elköteleződjön melletted, hogy válasszon téged, még mielőtt te magadat választanád, és elköteleződnél a saját életed mellett? Hiszen mindenhol ahol magadat várakoztatásba teszed, ott minden mást is várakoztatsz. Elkülöníted magad mindattól, ami valójában vagy, és attól is, aminek a felbukkanását kéred.

Hajlandó lennél-e az életed középpontjába lenni és választani? Nem számít, hogy mibe kerül, nem számít, hogy hogyan fog megjelenni, még akkor is, ha csak erre a 10 másodpercre szól. Válassz ma önmagadért valami nagyobbat a saját jövőd számára. Ne azért válassz, hogy valaki megjelenjen és megteremtse helyetted azt a nagyszerűséget. Hiszen itt nem vagy a létezés választásában, nem vagy kérdésben, hanem arra vársz, hogy majd valaki cselekszik helyetted. Hajlandó lennél-e feladni az elvárásodat, hogy valaki másra vársz, aki majd téged választ, vagy azt válassza, amit te kérni szeretnél?

Mi lenne, ha hajlandó lennél az életed középpontjában lenni? Mi kellene ahhoz, hogy ne tedd függővé senkitől és semmitől az elköteleződésedet a saját életed, élésed mellett? Milyen lenne, ha teljesen elköteleződnél önmagadhoz? Csupán annyit kell tenned, hogy választod, hogy elköteleződsz.