A hála energiájának a varázsa

2020.07.26

Gyermekként a legtöbben átéltük azt az önfeledt állapotot, amikor minden örömteli, minden napunk izgalmas kalandokat tartogatott, a felfedezni váró csodák száma megszámlálhatatlan volt, és a legszebb az volt ezekben a csodás pillanatokban, hogy nem volt sem nézőpont, sem ítélet, ami elronthatta volna az örömünket. Majd felnőttünk, a ránk hárított felelősség, kényelmetlen helyzetek fokozatosan maguk alá gyűrtek, és elveszítettük a csodákat, amelyekben valaha hittünk. Mi kellene ahhoz, hogy újra működésbe hozd a varázslatot?

A gondolataid, érzéseid energiákból állnak, így bármit gondolsz, és bármit érzel, azt vonzod magadhoz. Ha az a nézőpontod, hogy neked semmi sem sikerül, nem tudsz megbirkózni a kiadásaiddal, a párod nem tisztel, a gyermekeddel nem harmonikus a kapcsolatod, akkor ezekből a helyzetekből még többet vonzol magadhoz. Viszont ha számba veszed naponta a pici csodákat - amelyeket egyébként természetesnek veszel - és közben őszinte hálát érzel minden egyes pillanatért, akkor ezekből a dolgokból, helyzetekből fogsz többet vonzani. Minél több hála van, benned annál nagyobb bőséget vonzol az életedbe. Mi kellene ahhoz, hogy a hálával az életed kalandját teremtsd, még akkor is, ha senki nem tud, róla vagy senki nem támogat benne?

Ha elkezded gyakorolni a hálát minden egyes napon, rájössz, hogy a kényelmetlenségeket mivel vonzottad be az életedbe. Elég, ha ránézel az életed főbb területeire, és azon területek, amelyek nagyszerűen működnek, a háláról tanúskodnak, ahol kényelmetlenségek sora bukkan, fel ott a hála hiánya van jelen.

Mi lenne, ha azokért a pillanatokért is hálás lennél, amelyek nem voltak kényelmesek számodra? Tedd fel a kérdést: Mi a jó nekem ebben, amit nem veszek észre? Mi a jó itt, amit nem veszek észre?

Ahelyett, hogy belemennél, az önsajnálatba inkább kérdezd meg, ha ma hálás voltam mindenért, mennyivel több öröm és könnyedség jelenhet meg az életemben? Mennyivel több lehetőség jelenhet meg az életemben? Tehát ha hálás vagy mindenért az életedben, akkor változhat a bőség áramlása - kapcsolatok, üzlet és egyéb területeken - az életedben.

Mi lenne, ha elkezdenéd feltenni a kérdést: Miért vagyok ma hálás?

Miért vagyok hálás ma az üzlettel kapcsolatban?

Miért vagyok hálás ma az otthonommal kapcsolatban?

Miért vagyok hálás ma önmagammal kapcsolatban?

Minél őszintébb a hálád, annál gyorsabban változik meg az életed. Ha csak ritkán gyakorlod, akkor az életed kevésbé változik, viszont amint a mindennapjaidba beiktatod, az életed varázslatosan megváltozik, olyan módon, amit el sem tudtál képzelni. Milyen energia, térűr és tudatosság lehetsz te és a tested, ami megengedné, hogy hálás legyél abszolút mindenért?

Amennyiben szeretnéd gyakorolni és beiktatni a hálát a mindennapjaidba, hogy hogyan használd a hála energiáját arra, hogy hozzájárulás legyél a környezetednek, kevesebb kényelmetlen helyzettel szembesülj, örömtelibb, könnyedebb és ragyogóbb legyen az életed, akkor holnaptól a https://www.facebook.com/groups/420739532000271/ csoportomban ezt megteheted, ahol minden nap új hála kihívásban lehet részed.

"Megengedem a bőséges univerzumnak, hogy olyan lehetőségek tömkelegével lásson el, ami támogatja a növekedésemet, az éberségemet, és az életem örömteli kifejeződését." Gary M. Douglas